Bram De Win

Regisseur

Bram De Win, opgegroeid aan de voet van de Sint-Romboutskathedraal, studeert in 2008 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht.

Voordien volgt hij opleidingen aan Dé Kunsthumaniora, het Conservatorium Mechelen en de Academie Lier.

Hij neemt drie keer deel aan het European Drama Encounter (EDERED) en volgt Theaterinitiatie bij Waanzien?vzw waar hij later zelf jarenlang docent wordt.
In zijn studententijd richt hij Sterk Water! vzw op waarmee hij een aantal eigen producties en een theaterfestival in Lier organiseert.
Jaren later vormt hij die vzw met zijn afstudeerklas om tot het gezelschap Spelerscollectief Detlev.

Momenteel werkt hij voornamelijk als theateracteur in diverse gezelschappen in Vlaanderen en Nederland zoals de KVS, Het Nieuwstedelijk (ook De Queeste en Braakland/Zhebilding), De Roovers, Skägen, Het Paleis, De Maan, 't Arsenaal, Het Vervolg en Het Zuidelijk Toneel.

Na zijn studies aan de Toneelacademie Maastricht maakt hij enkele jaren deel uit van de vaste spelersploeg van Toneelgroep Maastricht.

Daarnaast engageert hij zich voor de amateurkunsten in Vlaanderen door zijn functie van projectcoördinator bij Opendoek en het coachen en regisseren van amateurspelers. 

Regisseur bij VTK:
Kaatje is verdronken, 2017
De gouden draak, 2020